Categorieën
PCR test Vaccin Wetenschap

T-cel ‘immuun geheugen’

artikel in The Guardian
“Alexander Edwards, universitair hoofddocent biomedische technologie aan de Universiteit van Reading, zei: “Deze studie identificeert [een nieuw] intermediair resultaat – genoeg blootstelling aan het virus om een deel van je immuunsysteem te activeren, maar niet genoeg om symptomen te ervaren, significante niveaus van virus te detecteren of een antilichaamrespons op te bouwen.”

De bevinding is vooral belangrijk omdat de T-cel tak van de immuunrespons de neiging heeft langdurige immuniteit te verlenen, typisch van jaren in plaats van maanden, vergeleken met antilichamen. Bijna alle bestaande Covid-19-vaccins zijn gericht op het primen van antilichamen tegen het vitale spike-eiwit dat SARS-CoV-2 helpt cellen binnen te dringen. Deze neutraliserende antilichamen bieden een uitstekende bescherming tegen ernstige ziekte. De immuniteit neemt echter na verloop van tijd af en een potentieel zwak punt van op spike gebaseerde vaccins is dat dit deel van het virus bekend staat om zijn mutatie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *