Categorieën
Infodemic Lab leak Wetenschap

Gof

Gain-of-function-onderzoek (GoF-onderzoek of GoFR) is medisch onderzoek waarbij een organisme of ziekte zodanig wordt gewijzigd dat de pathogenese, de overdraagbaarheid of het gastheerbereik (de soorten gastheren die een micro-organisme kan infecteren) wordt vergroot. Dit onderzoek is bedoeld om doelwitten aan het licht te brengen waarmee opkomende infectieziekten beter kunnen worden voorspeld en vaccins en therapeutica kunnen worden ontwikkeld.

In 2014 verscheen dit artikel in Trouw over Gof.

Gof

Onderstaande vertalingen komen van: https://www.independentsciencenews.org/commentaries/by-investigating-itself-the-us-can-answer-many-of-the-key-covid19-origin-questions/

“Een onderzoek door The Weekend Australian heeft ook bevestigd dat Dr. Fauci, de directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases [NIAID], geen hoge ambtenaren van het Witte Huis heeft gewaarschuwd voordat hij het verbod op “gain-of-function”-onderzoek in 2017 ophief (… Meerdere ambtenaren van de Trump-regering vertelden The Weekend Australian dat Dr. Fauci de kwestie van het opnieuw opstarten van de onderzoeksfinanciering niet had aangekaart bij hooggeplaatste personen in het Witte Huis (…) The Weekend Australian heeft ook bevestigd dat noch Mike Pompeo, de toenmalige directeur van de Central Intelligence Agency, noch Matthew Pottinger, lid van de Nationale Veiligheidsraad, op de hoogte waren gebracht”.

Een onderzoek door de VS is des te noodzakelijker omdat de directeuren van de belangrijkste agentschappen die betrokken zijn bij de Wuhan-controverse (de NIH en de NIAID) iedere betrokkenheid krachtig en formeel hebben ontkend. Tijdens een hoorzitting in de Senaat op 11 mei verklaarde NIAID-directeur Fauci [min. 59:49]:

Sen. Rand Paul: (59:22)
Think about that for a moment. The SARS virus had a 15% mortality. We’re fighting a pandemic that has about a 1% mortality. Can you imagine if a SARS virus that’s been juiced up and had viral proteins added to it, to the spike protein, if that were released accidentally?

Sen. Rand Paul: (59:43)
Dr. Fauci, do you still support funding of the NIH funding of the lab in Wuhan?

Dr. Anthony Fauci: (59:49)
Senator Paul, with all due respect, you are entirely and completely incorrect that the NIH has not ever and does not now fund gain-of-function research in the Wuhan Institute of Virology.

Sen. Rand Paul: (01:00:06)
Do they fund Dr. Baric?

Dr. Anthony Fauci: (01:00:09)
We do not fund gain-

Sen. Rand Paul: (01:00:11)
Do you fund Dr. Baric’s gain-of-function research?

Dr. Anthony Fauci: (01:00:13)
Dr. Baric does not do gain-of-function research, and if it is, it’s according to the guidelines and it is being conducted in North Carolina, not in China.

Sen. Rand Paul: (01:00:24)
You don’t think concerning a bat virus spike protein that he got from the Wuhan Institute into the SARS virus is gain of function?

Dr. Anthony Fauci: (01:00:30)
That is not-

Sen. Rand Paul: (01:00:31)
You would be in the minority because at least 200 scientists have signed a statement from the Cambridge Working Group saying that it is gain of function.

Dr. Anthony Fauci: (01:00:39)
Well, it is not. If you look at the grant and you look at the progress reports, it is not gain of function, despite the fact that people tweet that, they write about it-

Sen. Rand Paul: (01:00:50)
Do you support sending money to the Wuhan Virology Institute?

Dr. Anthony Fauci: (01:00:53)
We do not send money now to the Wuhan Virology Institute.

“.

Vervolgens verklaarde de NIH-directeur in een verklaring op 19 mei

“Noch het NIH, noch het NIAID hebben ooit een subsidie goedgekeurd die ‘gain-of-function’ onderzoek naar coronavirussen zou hebben gesteund waardoor hun overdraagbaarheid of dodelijkheid voor mensen zou zijn toegenomen”.

De discrepantie tussen deze officiële verklaringen en de meningen van relevante deskundigen en de hoeveelheid bewijsmateriaal die op het tegendeel wijst, is verontrustend. In reactie op de verklaring van de NIH-directeur van 29 mei verklaarde Dr. Ebright* in een interview:

“De verklaring van de directeur van het NIH is aantoonbaar onjuist. De NIH-directeur is ofwel ongeïnformeerd, ofwel verkeerd geïnformeerd, ofwel probeert hij te misleiden (elk van beide zou een diskwalificatie moeten zijn voor voortzetting van zijn functie).

* Biosafety expert, molecular biologist and laboratory director Dr. Richard Ebright of Rutgers University tweeted about President Biden’s recent announcement.

hoe zit dat in Nederland?

Deze van misleiding voorziene vragen werden in juni gesteld in het Europese parlement:

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2021-003287_NL.html

Op 25 juni 2014 organiseerde de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) voor het eerst een wetenschappelijk debat tussen wetenschappelijke voor- en tegenstanders van gain-of-function onderzoek. Bron

Een tegenstander van GOF : Simon Wain Hobson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *