Categorieën
BN-ers Juridisch Media Modellen Proportionaliteit Tegenspraak Wetenschap

Willem Engel

Willem Engel en Jeroen Pols in hun strijd tegen de Viruswaanzin in Nederland.

{Toevoeging 27/12/20: De aanvankelijk wetenschappelijke uiteenzetting van Willem Engel werd in NL kritisch ontvangen, door RIVM wordt deze besmettingsroute tot de dag van vandaag gemarginaliseerd, zie onder. Het belang van aerosolen als besmettingsroute is inmiddels wel bevestigd door het CDC in de US (al wordt er geen duidelijk onderscheid gemaakt tussen de grote en kleine druppels, iets wat iemand als Maurice de Hond negeert als hij dit citeert):

“It spreads through respiratory droplets or small particles, such as those in aerosols, produced when an infected person coughs, sneezes, sings, talks, or breathes.

  • These particles can be inhaled into the nose, mouth, airways, and lungs and cause infection. This is thought to be the main way the virus spreads.
  • Droplets can also land on surfaces and objects and be transferred by touch. A person may get COVID-19 by touching the surface or object that has the virus on it and then touching their own mouth, nose, or eyes. Spread from touching surfaces is not thought to be the main way the virus spreads. “

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/faq.html

Het RED team publiceerde dit document:

https://www.c19redteam.nl/wp-content/uploads/2020/10/De_druppel_die_de_emmer_deed_overlopen_.pdf

RIVM:

Grote of kleine druppels

Ondanks dat het coronavirus SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2 nog een vrij nieuw virus is waarvan nog lang niet alles bekend is, weten we dat andere mensen vooral via de wat grotere druppels besmet worden. De grote druppels  komen niet zo ver (zelden verder dan 1,5 meter).  Het is op dit moment niet duidelijk of de kleine druppels (aerosolen) die in de lucht blijven hangen een rol spelen bij de verspreiding van het virus. Mochten ze een rol spelen in de verspreiding, dan is dit een minder belangrijke verspreidingsroute dan van de grotere druppels. Het beeld van de verspreiding van SARS-CoV-2 is hetzelfde als dat van andere virussen die door grote druppels worden overgedragen.SARS-CoV-2 lijkt zich niet via ventilatiesystemen (zoals aircosystemen) te verspreiden (Lees de onderbouwing ‘Aerogene verspreiding SARS-CoV-2 en ventilatiesystemen’ en ‘Ventilatie en COVID-19’). Het lijkt erop dat het virus wel in de fijne kleine druppeltjes kan zitten, maar dat de hoeveelheid virus daarin meestal niet voldoende is om iemand te infecteren.

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/verspreiding

Helaas deden de acties van Viruswaanzin/waarheid die volgden – o.a. ‘visible (lockdown)victim’ interviews die een beroep doen op emotie en niet op verstand – afbreuk aan geloofwaardigheid. }

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *