Deel 3

Terug naar start.... 

Lab leak of ontsnapping uit het wild? 

interview met Richard Ebright

“Dus voor u is er nog steeds een fifty-fifty kans?

Op dit moment is er geen goede basis om een relatieve waarschijnlijkheid toe te kennen aan de hypothese van een natuurlijk ongeval en de hypothese van een laboratorium-ongeval.

Niettemin zijn er drie lijnen van indirect bewijs die de moeite waard zijn om op te merken.

Gaat u verder, dokter.

Ten eerste, de uitbraak vond plaats in Wuhan, een stad van 11 miljoen mensen die geen hoefijzer- vleermuis kolonies bevat, die tientallen kilometers van, en buiten het vliegbereik van de dichtstbijzijnde bekende hoefijzerkolonies bevind. Bovendien deed de uitbraak zich voor in een periode van het jaar waarin de hoefijzer vleermuizen in winterslaap zijn en de kolonies niet verlaten.

Ten tweede deed de uitbraak zich voor in Wuhan, op de drempel van het laboratorium dat ’s werelds grootste onderzoeksproject naar de virussen van de hoefijzerneus uitvoert, dat ’s werelds grootste collectie hoefijzerneusvirussen bezit, en dat in het bezit was van en werkte met ’s werelds nauwst gesequenteerde verwant van het uitbraakvirus. Het laboratorium heeft actief gezocht naar nieuwe hoefijzervirussen in hoefijzerkolonies in grotten in afgelegen plattelandsgebieden in de provincie Yunnan, heeft deze nieuwe hoefijzervirussen naar Wuhan gebracht, en heeft deze nieuwe hoefijzervirussen vervolgens in massaproductie genomen, genetisch gemanipuleerd en bestudeerd, het hele jaar door, in Wuhan.

Een opmerkelijk toeval. De laatste?

Ten derde, de vleermuis-SARS-gerelateerde-coronavirus projecten in het Wuhan Institute of Virology gebruikten persoonlijke beschermingsmiddelen (meestal alleen handschoenen, soms zelfs geen handschoenen) en bioveiligheidsnormen (meestal alleen bioveiligheidsniveau 2) die een zeer hoog risico van infectie van veld-collectie, veld-survey, of laboratorium personeel bij contact met een virus met de transmissie-eigenschappen van SARS-CoV-2 zou opleveren.”

An Interview with Richard Ebright: The WHO Investigation Members Were “participants in disinformation”

http://covidpapers.nl/2021/07/18/begint-m-koopmans-m-te-knijpen/

Bovenstaande afbeelding komt uit een presentatie van Simon Wain Hobson (Chair Foundation for Vaccine Research Washington DC ABSA Kansas City) :

https://absaconference.org/pdf56/V130Wain-Hobson.pdf

24/07/21: nu ook een artikel bij FTM over de stand van zaken

En uit NYT:

Dr. Shi said what she saw as the politicization of the question had sapped her of any enthusiasm for investigating the origins of the virus. She has instead focused on Covid vaccines and the features of the new virus, and over time, she said, has calmed down.

“I’m sure that I did nothing wrong,” she wrote. “So I have nothing to fear.”