Categorieën
Lock down Wetenschap

Onderzoek naar effect ‘Nonpharmaceutical interventions’(maatregelen) pre corona


Opvallend: in dit WHO document uit 2019 wordt alleen het intern verhinderen van verkeer als maatregel genoemd. Lockdowns zijn geen optie! (Zoals je kunt zien is dit document inmiddels elders op de WHO website verstopt…maar wel al gesaved door waybackmachine.org)

“Dit document zal dienen als een kernonderdeel van het WHO-programma voor de preventie en bestrijding van influenza in gemeenschapsomgevingen.“

“Deze actualisering is de eerste sinds de pandemie van 2009-2010, en houdt rekening met zowel de ervaringen tijdens die pandemie als het onderzoek naar Niet Farmacautische Interventies dat tijdens de pandemie en sindsdien is gedaan. Deze richtlijn omvat een geactualiseerd overzicht van al het beschikbare bewijsmateriaal over de effectiviteit van NPI’s bij het beperken van het risico en de impact van influenza-epidemieën en pandemieën, en zal bijdragen aan de voorbereidingen op de volgende pandemie.”

Een ouder onderzoek naar correlatie tussen maatregelen en besmettingen.:

Martin C. J. Bootsma and Neil M. Ferguson van het Imperial college onderzochten in 2007 ‘the effect of public health measures on the 1918 influenza pandemic in U.S. cities’

“Toch zijn onze conclusies tot op zekere hoogte bemoedigend voor de huidige pandemieplanning in de VS, die de nadruk legt op de mogelijk cruciale rol die bij een toekomstige pandemie zou kunnen worden gespeeld door precies het soort volksgezondheidsmaatregelen dat in 1918 werd gebruikt. Onze theoretische analyse van het effect van tijdelijke onvolmaakte controles op het totale aantal geïnfecteerden tijdens een epidemie is echter ontnuchterend. Hoewel het aantal besmettingen (en dus het sterftecijfer) door tijdelijke controles met 30-40% kan worden verminderd, moeten deze maatregelen, om met volksgezondheidsmaatregelen alleen tot een nog grotere vermindering te komen, net zo lang worden volgehouden als nodig is om de vaccinatie van de bevolking te voltooien, misschien wel 6 maanden. De ervaring van vele Amerikaanse steden in 1918 leert ons dat de sociale, politieke en gedragsmatige uitdagingen bij het voeren van een dergelijk langdurig intensief beleid aanzienlijk zullen zijn.”

https://www.pnas.org/content/104/18/7588

vergelijkbaar onderzoek:

https://www.pnas.org/content/104/18/7582

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *