Categorieën
Ethiek Gezondheid Proportionaliteit

Unicef

Kinderen lijken het minst vatbaar voor het virus. Waarom moeten zij geholpen worden?

‘We noemen kinderen niet voor niets de onzichtbare slachtoffers van deze crisis. Ze lijken inderdaad het minst vatbaar, maar voor hen zijn de gevolgen van een wereldwijde pandemie enorm. Door de crisis vallen de basiselementen voor een goede toekomst van een kind weg, van onderwijs tot basiszorg en van gezonde voeding tot een veilig thuis.  
 
In de hele wereld hebben scholen vanwege de coronacrisis hun deuren gesloten. Meer dan 460 miljoen kinderen (één op de drie) vallen wat het volgen van thuisonderwijs betreft buiten de boot, bijvoorbeeld omdat ze geen toegang hebben tot internet. 346 miljoen kinderen missen hun dagelijkse schoolmaaltijd. Vaak is het de enige warme maaltijd die ze op een dag krijgen.
 
Corona heeft in minstens 68 landen vaccinatieprogramma’s in de war geschopt. Zo’n 80 miljoen jonge kinderen hebben daardoor een grotere kans om ziek te worden en te overlijden aan de gevolgen. Door de economische gevolgen van de crisis, nu en in de toekomst, zullen miljoenen kinderen in nog meer armoede leven. En verminderde toegang tot voedsel betekent nog veel meer chronisch en acuut ondervoede kinderen. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *